Orbán János Dénes

„Nagyon messze, Erdélyország legkeletibb nagyvárosában születtem. Székely vagyok, és van bicskám is. Tíz felnőtteknek szóló könyvem jelent meg, a Búbocska című ördögregény eleddig az egyetlen gyerekeknek is szóló könyvem, ezen kívül még két mesét írtam, a Lajos a lajhárt és a Misimackót − ez utóbbit székely nyelven. A Búbocskából bábjátékot és színdarabot is írattak velem, sőt, ördögmusicalre is kaptam felkérést.
Tervben van a következő ördögregény is, a Kutykurutty, melynek főhőse egy kutyává változtatott manó és egy békává változtatott boszorkány furcsa fiókája. Előtte azonban be kell fejeznem egy könyvet, melynek címe: Alkalmi mesék idegbeteg fölnőtteknek. Ugyanis nekik is szükségük van mesékre.
A Kincses Kolozsvárott élek, 192 szobanövény és egy szépséges ördögkisasszony társaságában. Egy könyvkiadót igazgatok, amely fiatal írókat indít el a pályán, de időnként kiad egy-egy gyönyörű gyerekkönyvet meg a Cimbora nevű gyerekirodalmi folyóiratot is. Van egy pompás kávéházam, a Bulgakov, ha megnőtök, gyertek oda kávézni!”

Orbán János Dénes a Navigátorban>>