Berg Judit

„Évekig szomorkodtam amiatt, hogy nem születtem fiúnak, vagy legalább nincs egy bátyám. Jobb híján autóztam, rabló-pandúroztam két húgommal és unokatestvéreimmel. Kedvenc könyvem Mándy Iván Robin Hood című regénye volt, és állandóan arról ábrándoztam, milyen is lehetett Robin csapatába tartozni. Mogyoróágból íjat, nyílvesszőket készítettünk nyaranta, hogy célba lőhessünk. Lovamat (egy váltó nélküli piros biciklit) Villámnak hívták. Ekkortájt kaszkadőr, síoktató vagy ornitológus (madarakkal foglalkozó tudós) szerettem volna lenni.
Végül mégis az ELTE Bölcsészkarán végeztem angol-magyar szakos tanárként és drámapedagógusként. Egyetemista koromban kezdett érdekelni a színházcsinálás: volt általános iskolám színjátszó körét vezettem, színdarabokat írtam a gyerekeknek.
Meseírással első kislányom születése után kezdtem foglalkozni. Sokáig csak kedvtelésből mondtam a meséket – mára ez lett az igazi hivatásom. 2006-ban forgatókönyvírást is tanulni kezdtem. Négy gyerekem van: Lilla (1999), Borbála (2002), Dalma (2004), Vilmos (2007).”

Berg Judit a Navigátorban>>